Меню сайту

Що у нас за вікном

волог.:

тиск:

вітер:

Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ОПИС

ПІДГОТОВКИ ОСНОВНОЇ СИРОВИНИ, ІНГРЕДІЄНТІВ, УПАКОВКИ,

МАТЕРІАЛІВ, ЩО КОНТАКТУЮТЬ З ПРОДУКТОМ

Крупи: ячмінна ячна, пшенична «Артек», пшенична, гречана, манна, пшоно шліфоване, ячмінна перлова, пластівці вівсяні, рис круглозернистий
Опис Ячмінна ячна – Крупа ячмінна ячна, №1-3. Колір: білий з жовтуватим, іноді з зеленуватим відтінками. Смак: притаманний нормальній ячмінній крупі, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий. Запах: притаманний нормальній ячмінній крупі, без затхлості, цвілі та інших сторонніх запахів.

Пшенична «Артек» – Крупа пшенична «Артек», №5. Колір: жовтий. Запах: притаманний пшеничній крупі, без сторонніх запахів, не затхлий, не пліснявий. Смак: притаманний пшеничній крупі, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий.

Пшенична  – Крупа пшенична. Колір: жовтий. Запах: притаманний пшеничній крупі, без сторонніх запахів, не затхлий, не пліснявий. Смак: притаманний пшеничній крупі, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий.

Гречана – Крупа гречана, першого ґатунку. Виготовляється з не пропареного зерна шляхом відокремлення ядра від плодових оболонок. Колір – коричневий різних відтінків. Запах: властивий гречаній крупі, без сторонніх запахів. Смак: властивий гречаній крупі без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий.

Манна – Крупа манна, марки «М». Зовнішній вигляд:  Крупи марки “М” мають округлі борошнисті частинки білого або злегка жовтуватого кольору і значний вміст борошна. Запах та смак – властиві манній крупі, без сторонніх запахів, присмаків.

Пшоно шліфоване – Крупа пшоно шліфоване, вищого ґатунку. Колір – жовтий. Запах: властивий пшону, без сторонніх запахів. Смак повинен бути властивий пшону, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий.

Ячмінна перлова – Крупа ячмінна перлова, №1-5. Колір: білий з жовтуватим, іноді з зеленуватим відтінками. Смак: притаманний нормальній ячмінній крупі, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий. Запах: притаманний нормальній ячмінній крупі, без затхлості, цвілі та інших сторонніх запахів.

Пластівці вівсяні – Пластівці вівсяні вищого ґатунку. Продукт, який одержують в результаті плющення вівсяної не дрібленої крупи, яка попередньо пройшла пропарювання. Колір білий з відтінками від кремового до жовтого. Смак: властивий вівсяній крупі, без сторонніх присмаків. Запах: властивий вівсяній крупі, не гіркий, без сторонніх запахів.

Рис круглозернистий – Рис круглозернистий шліфований вищого ґатунку. Колір зерен рису: білий з різними відтінками. Запах: притаманний рисовій крупі без сторонніх запахів, не затхлий, не цвілий. Смак: притаманний рисовій крупі без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий.

ГОСТ ГОСТ 26791-89
Упаковка, спосіб доставки Пакети з полімерних матеріалів, пачки картонні 
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування,  варка 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення сторонніми домішкамиТоксичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть, Мікотоксини: афлотоксину В1, дезоксиніваленол (пшенична), Т-2 токсин, зеараленон (пшенична, кукурудзяна, ячмінна), Пестициди: гексахлорциклогексан (α, β, γ ізомер). Радіонукліди: цезій-137. 
Термін придатності та умови зберігання Сухе, прохолодне приміщення від 12 місяців до 24 місяців
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Макаронні вироби

 

Опис Макаронні  вироби, група В, клас «Екстра». Колір – однотонний з кремовим або жовтим відтінком, відповідний сорту борошна, без слідів непромісу. Колір виробів із добавками відповідно змінюється. Поверхня – гладенька, дозволено незначну шорсткість, форма – відповідає типу виробу. Смак і запах – властивий цьому виду виробів, без стороннього присмаку і запаху. Стан виробів після варіння – зварені до готовності вироби повинні зберігати форму, не злипатись, не утворювати грудочок
ДСТУ ДСТУ 7043:2009
Упаковка, спосіб доставки Пакети з полімерних матеріалів, пачки картонні 
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, варка
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення сторонніми домішкамиТоксичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть, Мікотоксини: афлотоксину В1, дезоксиніваленол (пшенична), Т-2 токсин, зеараленон (пшенична, кукурудзяна, ячмінна), Пестициди: гексахлорциклогексан (α, β, γ ізомер). Радіонукліди: цезій-137.  
Термін придатності та умови зберігання Не вище +30°С при відносній вологості 70%
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

Риба заморожена (минтай, сайра, хек)

 

Опис Зовнішні показники: колір, властивий цьому виду риби, природного забарвлення, поверхня риби чиста, не пошкоджена, без забоїв, консистенція мороженої риби тверда, консистенція після відтавання щільна, із запахом свіжої риби (у океанічних риб можуть бути слабовиражений йодистий присмак і запах). За способом оброблення: патрана, обезголовлена. Може допускатись зігнутої форми.
ДСТУ
Упаковка, спосіб доставки Паперовому пакеті.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування.Дроблення, поділ на шматки, фарш. 
Характеристики, які впливають на безпечність Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Гистамин.Радіонукліди: цезій-137. Зберігання, термін придатності.
Термін придатності та умови зберігання -18°С, до 5 місяців;

+2°С, 48 годин

Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

 

 

Філе куряче (заморожене), четвертина куряча (заморожена)
Опис Філе куряче (заморожене) – Зовнішній вигляд: колір – світло-рожевий; смак і запах – характерний для доброякісного м’яса без сторонніх смаків і запахів. При натисканні на м’яку ділянку, свіже м’ясо має швидко відновити форму. товар повинен бути свіжим та якісним, без кісток та хрящів., не повинен містити небезпечні для організму речовини, до складу яких входять штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо.

Четвертина куряча (заморожена) – У замороженому продукті м’яса птиці спостерігаються такі ознаки, як твердість (за рахунок льоду), яскравість забарвлення, властивий свіжому м’ясу курчат-бройлерів блідо-жовтий з рожевим відтінком, зменшення щільності, зміна теплових і акустичних властивостей. При заморожуванні має місце порушення гістологічної структури (розрив льодом тканин і часткове руйнування клітин), морожене м’ясо  не має запаху. При відтаванні з’являється запах, властивий даному виду, але без аромату дозрілого м’яса

ДСТУ ДСТУ 3143-2013
Упаковка, спосіб доставки Термічній упаковці
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування.Дроблення, поділ на шматки, фарш. 
Характеристики, які впливають на безпечність Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть; Антибіотики: левоміцетин, тетрациклінова група,  бацітрацін.Пестициди: гексахлорциклогексан (α, β, γ -ізомер). Радіонукліди: цезій-137Мікробіологічні показники.БГКПЗберігання, термін придатності. 
Термін придатності та умови зберігання +2°С, 48 годин.

-18°С, до 30 діб.

Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

Вода з централізованого джерела постачання

 

Опис Вода – прозора рідина без кольору та запаху, без сторонніх домішок.
ДСТУ ДСТУ-Н РМГ 51:2006; Гігієнічні вимоги до якості води централізованого водопостачання. Санітарна охорона джерел
Упаковка, спосіб доставки Централізоване водопостачання
Підготовка та\або переробка перед використанням Доочищення, знезаражування
Характеристики, які впливають на безпечність Мікробіологічні показники. Токсикологічні показники. Загальна мінералізація
Термін придатності та умови зберігання
ДСТУ, що встановлюють вимоги безпеки і прийнятні (допустимі) рівні

 

Гігієнічні вимоги до якості води централізованого водопостачання. Санітарна охорона джерел 
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту

 

 

 

Молочна продукція:  сир кисломолочний (не менше 9% жирності), сметана (не менше 15% жирності)
Опис Сир кисломолочний – Консистенція та зовнішній вигляд: м’яка, мазка або розсипчаста. Дозволено незначну крупинчастість та незначне виділення сироватки. Смак та запах: характерний кисломолочний, без сторонніх присмаків і запахів. Колір: білий або з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою.

Сметана – Зовнішній вигляд: однорідна маса з глянсуватою поверхнею, густа або недостатньо густа, наявність поодиноких пухирців повітря, незначна крупинчастість і чистий, кисломолочний, з присмаком і ароматом властивим пастеризованому продукту, без сторонніх присмаків і запахів. Білого кольору з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою

ДСТУ  ТУУ 25027034-01199; ДСТУ 4418:2005
Упаковка, спосіб доставки Термічній упаковці, пакети з полімерних матеріалів
Підготовка та\або переробка перед використанням Термічна обробка для сиру кисломолочного..
Характеристики, які впливають на безпечність Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть; Антибіотики: левоміцетин, тетрациклінова група,  бацітрацін.Пестициди: гексахлорциклогексан (α, β, γ -ізомер). Радіонукліди: цезій-137Мікробіологічні показники. БГКП.Зберігання, термін придатності. 
Термін придатності та умови зберігання +4 °С, 36 годинТермін придатності встановлює виробник.
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Сир твердий (не менше 50% жирності)
Опис Поверхня чиста, рівна, без механічних ушкоджень, сторонніх нашарувань і товстого поверхневого шару, покрита захисним покриттям (парафіновим, полімерним, скомбінованим чи полімерними плівками тощо), яке щільно прилягає до поверхні сиру. Дозволено: незначні відбитки перфорації на поверхні сиру. Смак та запах злегка пряні без сторонніх присмаків та запахів. Колір від білого до слабо-жовтого, однорідний за всією масою
ДСТУ ТУУ10.16 У 59-89
Упаковка, спосіб доставки Упаковці з полімерних матеріалів
Підготовка та\або переробка перед використанням Зняти упаковку з полімерних матеріалів, нарізання.
Характеристики, які впливають на безпечність Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть; Антибіотики: левоміцетин, тетрациклінова група,  бацітрацін.Пестициди: гексахлорциклогексан (α, β, γ -ізомер). Радіонукліди: цезій-137Мікробіологічні показники.Зберігання, термін придатності. 
Термін придатності та умови зберігання Від 0 до +4 °С, 10 дібТермін придатності встановлює виробник.
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

Борошно пшеничне, в\с

 

 

Опис Борошно –  порошкоподібний продукт, отриманий при подрібненні зерен хлібних злаків. Борошно поділяють на види, типи та сорти. Хімічний склад борошна залежить від якості зерна та виду помелу.Борошно грубого помелу в порівнянні з борошном високих сортів має меншу енергетичну цінність і засвоюваність через вміст оболонок, багатих на клітковину, але високу біологічну цінність через вміст в ній вітамінів і мінеральних речовин.Колір білий. Смак – властивий пшеничному борошну, без сторонніх присмаків, не гіркий, не кислий. Запах властивий борошну, без сторонніх домішок, не затхлий,  не пліснявий.
ДСТУ ДСТУ 46.004-99
Упаковка, спосіб доставки мішки поліпропіленові, паперові пакети
Підготовка та\або переробка перед використанням Витримка при кімнатній температурі, просіювання  борошна для видалення сторонніх домішок, шкідників хлібних запасів.
Характеристики, які впливають на безпечність Забрудненість збудником «картопляної хвороби» хлібу. Вологість, металеві домішки
Термін придатності та умови зберігання Не вище +25°С, відносна вологість не більше 70%   12 місяців
ДСТУ, що встановлюють вимоги безпеки і прийнятні (допустимі) рівні

 

«Про безпеку харчової продукції»: Токсичні елементи: кадмій, ртуть, свинець, миш’як.Мікотоксини: афлотоксину В1, дезоксііваленол, зеареленон, Т-2 токсин, охратоксин АРадіонукліди: цезій-137Пестіціди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери), гексахлорбензол, ртутьорганічних пестициди, 2,4-Д-кислота, її солі та ефіри.Забрудненість, зараженість шкідниками хлібних запасів (комахи, кліщі), ДДТ і його метаболіти.Забрудненість збудником «картопляної хвороби» хліб.
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту

 

Повидло фруктове

 

Опис Зовнішній вигляд: протерта маса, без насіння, насінних гнізд, кісточок і не протертих шматочків шкірки і інших рослинних домішок. Смак -кисло-солодкий. Запах – властивий пюре, з якого виготовлено повидло.
ТУ У ТУ У15.3-00373965-006:2005
Упаковка, спосіб доставки Картонних коробках,обгорнуте целофаном.
Підготовка та\або переробка перед використанням
Характеристики, які впливають на безпечність Зміст нітратів. Мікробіологічне забруднення. 
Термін придатності та умови зберігання 0 до+20 °С, до 1 року, при вологості 75%
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

Хліб  пшеничний, вищого ґатунку (в упаковці)

 

Опис Форма виробів має бути правильною, скоринка – без великих тріщин і підривав. Забарвлення скоринки – від золотисто-жовтого до темно-коричневого, залежно від виду виробів. М’якушка хліба має бути гарно пропечена, еластична, не крихка, рівномірно розпушена.

Хліб  пшеничний, повинен бути випечений з борошна тільки  вищого ґатунку.
Смак і запах мають бути характерними для кожного виду виробів. Вони не повинні бути надмірно солоні, кислі або з гірким присмаком і залежать від сорту борошна, з якого вироблений хліб, рецептури, тобто вмісту солі, цукру, жиру, технології приготування виробів. Споживча упаковка (поштучно) – поліетиленовий пакет/плівка, на етикетці має бути зазначено умови зберігання та термін придатності. Хліб має бути свіжий.

ДСТУ ДСТУ-П 4583:2006.
Упаковка, спосіб доставки мішки
Підготовка та\або переробка перед використанням Витримка при кімнатній температурі.
Характеристики, які впливають на безпечність Забрудненість збудником «картопляної хвороби» хлібу. Вологість.
Термін придатності та умови зберігання Не вище +25°С, відносна вологість не більше 70%   12 місяців
ДСТУ, що встановлюють вимоги безпеки і прийнятні (допустимі) рівні

 

«Про безпеку харчової продукції»: Токсичні елементи: кадмій, ртуть, свинець, миш’як. Мікотоксини: афлотоксину В1, дезоксііваленол, зеареленон, Т-2 токсин, охратоксин А.Радіонукліди: цезій-137Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери), гексахлорбензол, ртутьорганічних пестициди, 2,4-Д-кислота, її солі та ефіри.Забрудненість, зараженість шкідниками хлібних запасів (комахи, кліщі), БГКП.Забрудненість збудником «картопляної хвороби» хліб.
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Соки овочеві, соки фруктові

 

Опис Соки відновлені, отримані доданням до соку концентрованого натурального та/або концентрованого пюре (пасти) підготовленої питної води, соку натурального та/або пюре натурального з одночасним відновленням аромату чи без відновлення аромату, фасовані у герметичну тару різного об’єму. Соки можуть бути виготовлені з одного виду фруктової або овочевої сировини, або суміші двох або більше видів фруктової та/або овочевої сировини (купажовані); освітлені, або неосвітлені, або з м’якоттю. За способом консервування соки мають бути стерилізовані. Смак та аромат соків повинні бути добре виражені, притаманні певному виду відновленого соку. Сторонні присмаки і запахи не дозволено. Колір має бути однорідним за усією масою, властивий кольору однойменних натуральних соків та/або натуральних пюре чи їх суміші, з яких були виготовлені відновлені соки, після термічного оброблення. Дозволено більш темні відтінки в соках зі світлозабарвлених фруктів і незначне знебарвлення соків із темно-забарвлених фруктів
ТУ У ТУ У15.3-30807701-004:2003;
Упаковка, спосіб доставки Тетропаки.
Підготовка та\або переробка перед використанням
Характеристики, які впливають на безпечність Мікробіологічне забруднення (божіння), нецілісність упаковки. 
Термін придатності та умови зберігання 0 до+20 °С, до 6 місяців, при вологості 75%
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

Олія соняшникова, рафінована

 

Опис Олія соняшникова – Олія соняшникова рафінована дезодорована виморожена, марки П. Прозора без осаду, смак знеособленої олії, без запаху, по стороннього присмаку та гіркоти.
ДСТУ ДСТУ 4492:2005
Упаковка, спосіб доставки пластмасова тара 
Підготовка та\або переробка перед використанням Витримка при кімнатній температурі, фільтрація через сито 
Характеристики, які впливають на безпечність Кислотне число. Перекісне число. 
Термін придатності та умови зберігання Прохолодне, темне місце 18 місяців
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

 

 

 

 

Яйце куряче

 

Опис Столові: Стан повітряної камери і її висота: Нерухома або допускається деяка рухливість; висота – не більше 7 мм. Стан та положення жовтка: Міцний, мало помітний, може злегка переміщатися, допускається невелике відхилення від центрального положення. Щільність і колір білка: Щільний, світлий, прозорий. Шкаралупа яєць повинна бути чистою, без плям крові і калу та неушкодженою. 
ДСТУ ДСТУ 5028-2008
Упаковка, спосіб доставки Картонних коробка, лотки з пресованого паперу для яєць
Підготовка та\або переробка перед використанням Перед використанням яйця  замочують на 30 хв. у 2% розчині питної соди, після чого миють холодною водою. Для миття яєць повинні бути окремі ємності з маркуванням «для миття яєць»

 

Обмеження застосування За свідченням лікаря, індивідуальна непереносимість
Характеристики, які впливають на безпечність Токсичні елементи: свинець, кадмій, ртуть, миш’як Антибіотики: левоміцетин, тетрациклінова група, стрептоміцин, бацітрацін.Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери), ДДТ і його метаболіти Мікробіологічні показники:  патогенні, в т.ч . сальмонели. 
Термін придатності та умови зберігання до 25 діб температура від 0° до 2°С та відносній вологості 85-88%, до 90 діб в холодильниках при температурі від -2° С до 0°С .
Маркування Інформація на етикетці: Найменування продукції, вид, категорія. Найменування виробника. Його місцезнаходження. Дата сортування.  Харчова цінність. Термін та умови зберігання.Інформація про підтвердження відповідності. Відмітка про проходження ветеринарного контролю. Інструкція по транспортуванню: «Крихке», «Обмеження температури». 
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту

 

Цукор

 

Опис Цукор-пісок сахароза у вигляді окремих кристалів, призначений для реалізації в торговельній мережі, промислової переробки та інших цілей
ДСТУ ДСТУ 4623:2006/ГОСТ 31361-2008
Упаковка, спосіб доставки Мішки з поліпропілену з вкладишами 
Підготовка та\або переробка перед використанням Витримка при кімнатній температурі, просіювання, розчинення у воді, проціджування через сито. 
Характеристики, які впливають на безпечність Вологість, сторонні домішки 
Термін придатності та умови зберігання Не вище +40°С, відносна вологість не більше 70%   20 місяців
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

Масло  солодковершкове 73%

 

Опис Смак та запах чистий, добре виражений, характерний для витопленого молочного жиру. Дозволено: недостатньо виражений присмак витопленого молочного жиру. Консистенція та зовнішній вигляд однорідна, пластична, щільна, поверхня на розрізі блискуча або слабкоблискуча, суха. Дозволено: недостатньо щільна і пластична поверхня, на розрізі злегка матова з наявністю поодиноких дрібних крапель вологи розміром до 1 мм. Колір від світло-жовтого до жовтого, однорідний за всією масою
ДСТУ ДСТУ 4399:2005
Упаковка, спосіб доставки Моноліт у гофроящику, в коробці картонній. 
Підготовка та\або переробка перед використанням Витримка при кімнатній температурі (розм’якшений стан), охолодження до +12 .. + 16°С . 
Характеристики, які впливають на безпечність Перекисне число, мікробіологічна псування 
Термін придатності та умови зберігання 0 +4°С, до 10 діб
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

 

 

Сіль харчова

 

Опис Подрібнені кристали хлористого натрію, отриманого вибірковим способом виробництва.
ДСТУ ДСТУ 3583:2015
Упаковка, спосіб доставки Мішки з поліпропілену
Підготовка та\або переробка перед використанням Перед подачею у виробництво сіль розчиняють в ємності перед кожним процесом виробництва страв, фільтрують. 
Характеристики, які впливають на безпечність Шкідливі домішки, хімічна чистота 
Термін придатності та умови зберігання При температурі від +18 до +25 °С та відносної вологості не більше 70% -два роки
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Суміш сушених фруктів

 

Опис Плоди сухі, чисті, натуральні з вишні, груші, яблук або інших фруктів. Плоди можуть бути цілими або у вигляді кружків, дольок. Колір відповідний даному виду фруктів. Не допускаються плоди, пошкоджені шкідниками та гризунами, із стороннім запахом та смаком, підгорілі. Не допускається пісок чи інші сторонні домішки.
ДСТУ ДСТУ 4913:2008
Упаковка, спосіб доставки Мішки з поліпропілену
Підготовка та\або переробка перед використанням Сортування, підсушування, миття
Характеристики, які впливають на безпечність Сміттєві  шкідливі домішки, без паразитів.Не допускаються сухофрукти сушені на диму.
Термін придатності та умови зберігання При температурі від 0 до + 20°С таі відносній вологості 85% – 8 місяців 
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

Какао порошок

 

Опис Порошок від світло-коричневого до темно-коричневого кольору, без тьмяного сірого відтінку. Смак та запах: властивий даному продукту, без сторонніх присмаків та запахів.
ДСТУ ДСТУ 4391:2005
Упаковка, спосіб доставки Мішки (коробки) паперові 
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування (дозування) перед закладанням 
Характеристики, які впливають на безпечність Вологість
Термін придатності та умови зберігання +18 + 3°С, відносна вологість не більше 75%   6 місяців
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Капуста білоголова

 

Опис Головки свіжі, цілі, чисті, цілком сформовані, непророслі, типові для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Смак, запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку.
ДСТУ ДСТУ 7037:2009
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Суха гниль. Проростання капусти.Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Радіонукліди: цезій-137. Яйця гельмінтів і цист кишкових патогенних найпростіших. При визначенні якості свіжих овочів звертають увагу на ботанічний сорт (ГОСТ 7176-76, ДСТУ 4154-2003) 
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 1 місяця
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Картопля

 

Опис Зовнішній вигляд: за формою: кулясті, бочкоподібні, яйцеподібні, видовжені, плоскі з різними відхиленнями; за забарвленням: білі, рожеві, жовті, червоні та фіолетово-сині, плоди непошкоджені, доброякісні (без ознак гниття і псування), чисті (практично без слідів сторонніх речовин), без шкідників та слідів їхніх пошкоджень, тверді, без пошкоджень морозами та сонячних опіків, без видимих ознак проростання, без стороннього запаху, без запаху гнилі
ДСТУ ДСТУ 4993:2008
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Суха гниль. Проростання картоплі.Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Радіонукліди: цезій-137. Яйця гельмінтів і цист кишкових патогенних найпростіших. При визначенні якості свіжих овочів звертають увагу на ботанічний сорт (ГОСТ 7176-76, ДСТУ 4154-2003) 
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 1 місяця
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

 

Морква столова

 

Опис Зовнішній вигляд: форма коренеплоду може бути яйцевидної і усічено-конусовидної, має помаранчевий колір, привабливий зовнішній вигляд. Коренеплоди свіжі, чисті, цілі, здорові, нетріснуті, без механічних ушкоджень, ушкоджень шкідниками й хворобами. За смаком: солодка, без сторонніх присмаків, без гіркого присмаку
ДСТУ ДСТУ 7035:2009
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Суха гниль. Проростання моркви.Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Радіонукліди: цезій-137. Яйця гельмінтів і цист кишкових патогенних найпростіших. При визначенні якості свіжих овочів звертають увагу на ботанічний сорт (ГОСТ 7176-76, ДСТУ 4154-2003) 
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 1 місяця
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Буряк столовий

 

Опис Зовнішній вигляд: плоди мають округлу, або продовгувату форму, фіолетового забарвлення, без пошкодження, доброякісні (без ознак гниття чи псування), чисті, свіжі на вигляд, практично без шкідників та слідів їхніх пошкоджень, без стороннього запаху і/чи присмаку. Ступінь розвитку (стиглості) і товарного стану повинні бути такими, щоб плоди могли витримувати перевезення, завантаження, розвантаження.
ДСТУ ДСТУ 7033:2009
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Суха гниль. Проростання буряку.Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Радіонукліди: цезій-137. Яйця гельмінтів і цист кишкових патогенних найпростіших. При визначенні якості свіжих овочів звертають увагу на ботанічний сорт (ГОСТ 7176-76, ДСТУ 4154-2003) 
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 1 місяця
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

 

 

 

Цибуля ріпчаста

 

Опис Зовнішній вигляд: за формою цибулини можуть бути пласкими, округлопласкими, округлими, близько 15 см в діаметрі. Забарвлення зовнішнього сухого лушпиння жовтого кольору. Внутрішні лусочки цибулині м’ясисті, зазвичай білі або зеленуваті; за смаком: гострі, напівгострі, без гіркого присмаку
ДСТУ ДСТУ 6011:2008
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Суха гниль. Проростання цибулі.Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Радіонукліди: цезій-137. Яйця гельмінтів і цист кишкових патогенних найпростіших. При визначенні якості свіжих овочів звертають увагу на ботанічний сорт (ГОСТ 7176-76, ДСТУ 4154-2003)  
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 1 місяця
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Кабачки свіжі

 

Опис Зовнішній вигляд: подовженої форми від зеленуватого до молочно білого забарвлення, м’якуш повинен бути соковитим, а насіння маленьким. Шкірка має бути ніжна, на вигляд свіжа, без тріщин, невеликого розміру (до 30 см) хвостик у кабачків має бути зеленим. При кулінарній обробці смак, запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку
ДСТУ ДСТУ 31822-2012
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Суха гниль..Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Радіонукліди: цезій-137. Яйця гельмінтів і цист кишкових патогенних найпростіших. При визначенні якості свіжих овочів звертають увагу на ботанічний сорт (ГОСТ 7176-76, ДСТУ 4154-2003)  
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 10 діб
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

 

Баклажани

 

Опис Зовнішній вигляд: подовженої форми, насиченого фіолетового кольору, шкірка гладка без пошкоджень, гнилі, м’якуш має бути пружним та відносно сухим. При кулінарній обробці смак, запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку
ДСТУ ДСТУ 13907-86
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Суха гниль.Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Радіонукліди: цезій-137. Яйця гельмінтів і цист кишкових патогенних найпростіших. При визначенні якості свіжих овочів звертають увагу на ботанічний сорт (ГОСТ 7176-76, ДСТУ 4154-2003)  
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 10 діб
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

Перець солодкий

 

Опис Зовнішній вигляд: форма плоду: вузькі довгі, вигнуті, конічні, призмо- і кубовидні, округлі й плескатоокруглі; забарвлення: від темного до світло-зеленого; на шкірці не повинно бути ніяких пошкоджень, а сам плід повинен бути соковитим, важким і твердим; доброякісний, чистий, свіжий зовнішній вигляд, без шкідників та їх пошкоджень, добре розвинений, без пошкоджень від морозу, незагоєних пошкоджень, без сонячних опіків, з плодоніжками, без нетипової зовнішньої вологи, без будь-якого стороннього запаху і/або смаку
ДСТУ ДСТУ 6659-2002
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Суха гниль.Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Радіонукліди: цезій-137. Яйця гельмінтів і цист кишкових патогенних найпростіших. При визначенні якості свіжих овочів звертають увагу на ботанічний сорт (ГОСТ 7176-76, ДСТУ 4154-2003)  
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 10 діб
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Огірки

 

Опис Зовнішній вигляд: плоди цілі, свіжі, здорові, чисті,  без механічних пошкоджень. Допускаються плоди з незначним пожовтінням вершини, злегка зігнуті плоди для довгоплідних і середньоплідних огірків. Допускаються плоди з вирваною плодоніжкою (діаметр пошкодження не більше 1 см). М’якоть плоду щільна з недорозвиненими водянистим насінням, без стороннього запаху і смаку
ДСТУ ДСТУ 7560-2002
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену, гофроящик.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Суха гниль.Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Радіонукліди: цезій-137. Яйця гельмінтів і цист кишкових патогенних найпростіших. При визначенні якості свіжих овочів звертають увагу на ботанічний сорт (ГОСТ 7176-76, ДСТУ 4154-2003)  
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 10 діб
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Томати

 

Опис Зовнішній вигляд: плоди повинні  бути непошкодженими, доброякісними (без ознак гниття чи псування), чистими, свіжими на вигляд, практично без шкідників та слідів їхніх пошкоджень, без підвищеної поверхневої вологості, без стороннього запаху і/чи присмаку. У китицеподібних помідорів стебла повинні бути свіжими, здоровими, чистими і вільними від усіх листків і сторонніх речовин. Ступінь розвитку (стиглості) і товарного стану повинні бути такими, щоб плоди могли витримувати перевезення, завантаження, розвантаження і доставлятися до споживача у задовільному стані
ДСТУ ДСТУ 5524-2002
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену, гофроящик.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Суха гниль.Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Радіонукліди: цезій-137. Яйця гельмінтів і цист кишкових патогенних найпростіших. При визначенні якості свіжих овочів звертають увагу на ботанічний сорт (ГОСТ 7176-76, ДСТУ 4154-2003)  
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 10 діб
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Часник

 

Опис Зовнішній вигляд: часник має бути непошкоджений, доброякісний (без ознак гниття і псування), чистий (без слідів сторонніх речовин), без шкідників та слідів їхніх пошкоджень, твердий, без пошкоджень морозами та сонячних опіків, без видимих ознак проростання, без надлишкової вологої поверхні, без стороннього запаху і/або присмаку
ДСТУ ДСТУ 6663-2002
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену, гофроящик.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Суха гниль.Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть. Нітрати. Пестициди: гексахлорциклогексан (ɑ, ß, γ-ізомери). Радіонукліди: цезій-137. Яйця гельмінтів і цист кишкових патогенних найпростіших. При визначенні якості свіжих овочів звертають увагу на ботанічний сорт (ГОСТ 7176-76, ДСТУ 4154-2003)  
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 1 місяця
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Томати солоні

 

Опис  Зовнішній вигляд (томати червоні, рожеві, бурі, молочні та зелені) – томати однорідні по ступеню зрілості, за розміром, цілі, різноманітної форми, без плодоніжок. Консистенція томатів: червоних та рожевих – плоди цілі, м’якоть плода м’яка, яка не розлізається; бурих та молочних – плоди цілі, м’якоть плодів щільна, просочена розсолом; зелених – плоди цілі, м’якоть плода щільна, але не груба, просочена розсолом. Смак та запах – характерний для солоних томатів кислувато-солонуватий смак з ароматом та присмаком прянощів, без стороннього присмаку та запаху. Колір – близький до окрасці свіжих томатів, відповідного ступеню зрілості плодів. Якість розсолу – розсол з легким помутнінням, приємного аромату, солонувато-кислого смаку, більш гострого, ніж томати. Сторонні домішки – не допускаються
ДСТУ ДСТУ 3797-98, ГОСТ 2654-98
Упаковка, спосіб доставки Тара, яку використовують для фасування продуктів, що маринують повинна відповідати вимогам діючих державних стандартів, іншої нормативної документації та мати дозвіл Міністерства охорони здоров’я щодо використання для контакту з харчовими продуктами. Перевірку якості тари та оцінку її санітарного стану проводить лабораторія підприємства виробника, керуючись правилами відбору проб та методами випробувань, вказаними у ТУ та інших документах.
Підготовка та\або переробка перед використанням Відкривання, промивання від розсолу.
Термін придатності та умови зберігання не більше 5 діб при температурі від 0 до +2 °С
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Огірки солоні

 

Опис  Зовнішній вигляд – огірки цілі, відповідні даному сорту, не м’яті, не зморщені, без механічних пошкоджень. Сторонні домішки не дозволяються. Консистенція – огірки міцні, м’якоть щільна, повністю просочена розсолом, хрустка. Смак та запах – властиві для квашеного продукту, солонувато-кислуватий смак з ароматом та присмаком прянощів, без сторонніх присмаку та запаху. Колір – зеленувато-оливковий, різних відтінків, без плям та опіків. Якість розсолу – мутнуватий, приємного аромату, солонувато-кислуватого смаку, більш гострого, ніж у огірків.
ДСТУ

ДСТУ 3797-98

Упаковка, спосіб доставки Тара, яку використовують для фасування продуктів, що маринують повинна відповідати вимогам діючих державних стандартів, іншої нормативної документації та мати дозвіл Міністерства охорони здоров’я щодо використання для контакту з харчовими продуктами. Перевірку якості тари та оцінку її санітарного стану проводить лабораторія підприємства виробника, керуючись правилами відбору проб та методами випробувань, вказаними у ТУ та інших документах.
Підготовка та\або переробка перед використанням Відкривання, промивання від розсолу.
Термін придатності та умови зберігання не більше 5 діб при температурі від 0 до +2 °С (ГОСТ 12231-66).
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Капуста квашена
Опис  Зовнішній вигляд – рівномірно нашинкована полосками не ширше 5 мм або нарізана та рублена у вигляді частинок різної форми не більше 12 мм в найбільшому вимірі, без крупних частинок кочерижки та кусків листя або у вигляді цільних качанів або їх половинок. Овочеві та плодоовочеві компоненти, прянощі рівномірно розподілені в квашеній капусті. Консистенція – соковита, щільна, хрумка. Запах – ароматний, характерний для квашеної капусти. В капусті з приправами та прянощами чітко відчувається аромат доданих прянощів. Сік володіє ароматом капусти. Смак – кислувато – солонуватий, приємний без гіркоти. Смак соку більш гострий, чим смак квашеної капусти без соку. Колір – світло – солом’яний з жовтуватим відтінком. В капусті з приправами та прянощами можуть бути відтінки, які залежать від кольору доданих приправ, прянощів.
ДСТУ ДСТУ 3797-98
Упаковка, спосіб доставки Тара, яку використовують для фасування продуктів, що маринують повинна відповідати вимогам діючих державних стандартів, іншої нормативної документації та мати дозвіл Міністерства охорони здоров’я щодо використання для контакту з харчовими продуктами. Перевірку якості тари та оцінку її санітарного стану проводить лабораторія підприємства виробника, керуючись правилами відбору проб та методами випробувань, вказаними у ТУ та інших документах.
Підготовка та\або переробка перед використанням Відкривання, промивання від розсолу.
Термін придатності та умови зберігання не більше 5 діб при температурі від 0 до +2 °С (ГОСТ 12231-66).
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

Цитрусові (лимон, апельсин)

 

Опис Лимон – Зовнішній вигляд: плоди свіжі, чисті, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками і хворобами, з рівно зрізаної у підставі плода плодоніжкою. Допускаються плоди з відпалою, але не з вирваною плодоніжкою. Запах і смак: без стороннього запаху і присмаку. Забарвлення: від світло-зеленого до жовтого або помаранчевого.

Апельсин – Зовнішній вигляд: плоди свіжі, чисті, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками і хворобами, з рівно зрізаної біля основи плоду плодоніжкою. Смак і запах: без стороннього присмаку і запаху. Колір: від світло-оранжевого до оранжевого.

ДСТУ ДСТУ 4429-82
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену, паперові коробки
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть, олово, хром Мікротоксини: патулін.Нітрати, пестициди: гексахлорциклогексан (α, β, γ -ізомер), радіонукліди: цезій-137.  
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 10 діб
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фрукти свіжі (яблука, вишня, абрикос, груші, банани)

 

Опис Яблука – Зовнішній вигляд: плоди цілком розвинені, цілі, чисті, здорові, без зайвої зовнішньої вологості, без стороннього запаху й присмаку, однорідні за ступенем зрілості, але незелені та не перезрілі; за розміром: великі, середні; за присмаком: або солодкі, або солодко-кислі.

Вишня – Зовнішній вигляд: плоди повинні бути неушкодженими;доброякісними; продукт, який підданий гниттю  або псуванню, що робить  його непридатним до вживання, у всіх випадках не допускається; чистими, практично без помітних слідів сторонніх речовин; з нормальною поверхневою вологістю; без стороннього запаху й/або присмаку.
Повинні бути акуратно зібрані. Ступінь розвитку й стан плодів повинні бути такими, щоб вони могли витримувати перевезення, навантаження й розвантаження й доставлятися до місця призначення в задовільному стані. плоди типові за формою і забарвленням для даного помологічного сорту. Плоди однорідні по ступеню зрілості, але не зелені і не перезрівші.

Абрикос – Зовнішній вигляд: Абрикоси всіх сортів, з урахуванням спеціальних положень, передбачених для кожного сорту, і дозволених допусків, повинні бути: неушкодженими; доброякісними; продукт, який підданий гниттю  або псуванню, що робить  його непридатним до вживання, у всіх випадках не допускається; чистими, практично без помітних слідів сторонніх речовин; з нормальною поверхневою вологістю;  без стороннього запаху

 й/або присмаку.

Абрикоси повинні бути акуратно зібрані. Ступінь розвитку й стан плодів повинні бути такими, щоб вони могли витримувати перевезення, навантаження й розвантаження й доставлятися до місця призначення в задовільному стані.

Груша – Зовнішній вигляд: Плоди кожного товарного сорту повинні бути одного помологічного сорту, цілком розвиненими, цілими, чистими, здоровими, без зайвої зовнішньої вологості, без стороннього запаху й присмаку й відповідати вимогам і нормам. Плоди однорідні за ступенем зрілості, але незелені і не перезрілі. М’якоть спілої груші ніжна і соковита, з характерним ароматом і солодким смаком.

Банани – Зовнішній вигляд: плоди  повинні бути свіжими, чистими, без пошкоджень, захворювань, без зайвої кількості вологи, яскраво-жовтого кольору. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань: цвілі, гнилі плоди.

ДСТУ ДСТУ ISO 874-2002
Упаковка, спосіб доставки Сітки з поліпропілену, паперові коробки.
Підготовка та\або переробка перед використанням Зважування, фасування 
Характеристики, які впливають на безпечність Забруднення паразитами. Токсичні елементи: свинець, миш’як, кадмій, ртуть, олово, хром Мікротоксини: патулін.Нітрати, пестициди: гексахлорциклогексан (α, β, γ -ізомер), радіонукліди: цезій-137.  
Термін придатності та умови зберігання +5°С до +8°С до 10 діб
Критерії прийому Наявність супровідних документів, про безпечність та якість харчового продукту, цілісність пакування

 

                                                                      ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                               Наказ  № 5 а/г від 05.01.2022

                                                                                 Директор ЗДО «Веселка»

                                                                                        

                                                                        ________Валентина МАЩЕНКО

 

 

 

 

 

 

Випадкове фото

Корисні посилання